Τοποθεσία

Στη Σάμη θα βρείτε αρκετά καταστήματα για τα καθημερινά σας ψώνια, καθώς και ταχυδρομείο, ΑΤΜ, φαρμακείο, Κέντρο Υγείας, επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων και τουριστικά γραφεία που οργανώνουν εκδρομές.

Η παραλία, με άμμο και χαλίκι, είναι κατάλληλη για μπάνιο για μικρούς και μεγάλους. Σε όσους θέλουν να επισκεφτούν άλλες κοντινές παραλίες συνιστούμε την πανέμορφη Αντίσαμο, την Αγία Παρασκευή και λίγο πιο μακριά (15 χμ.) τον διάσημο Μύρτο. Όποιος θέλει να αποφύγει την πολυκοσμία θα βρεί μικρές κρυμμένες παραλίες από τον Καραβόμυλο μέχρι την Αγία Ευφημία.

Αξίζει να επισκεφτείτε την υπόγεια λίμνη της Μελισσάνης στον Καραβόμυλο και το σπήλαιο της Δρογκαράτης, 3 χμ. από τη Σάμη.

Η ευρύτερη περιοχή της Σάμης προσφέρεται για πεζοπορία. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να κάνετε ιππασία και στην Αγία Ευφημία μπορείτε να κάνετε κατάδυση.

agia_paraskevi

Η Σάμη είναι μια μικρή πόλη με περίπου 1000 κατοίκους, που ζωντανεύει το καλοκαίρι όταν ο πληθυσμός της τριπλασιάζεται. Η τοποθεσία της είναι μοναδική, καθώς αγκαλιάζεται από τον όμορφο κόλπο της Σάμης και τα καταπράσινα βουνά της περιοχής.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ

ΛΙΜΝΗ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗΣ

Η Μελισσάνη, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Κεφαλονιάς, είναι μια υπόγεια λίμνη στον Καραβόμυλο. Επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια βόλτα με βάρκα στο σπήλαιο και να θαυμάζουν στα νερά το παιχνίδι χρωμάτων του ηλίου που περνάει επειδή ένα μέρος της οροφής έχει καταρρεύσει.

Στην αρχαιότητα η Μελισσάνη ήταν τόπος λατρείας του θεού Πάνα. Σύμφωνα με την παράδοση πήρε το όνομά της από την νύμφη Μελισσάνθης η οποία αυτοκτόνησε στη λίμνη επειδή ο Πάνας δεν ανταποκρίθηκε στον έρωτά της.

Ανασκαφές που έγιναν το 1963 έφεραν στο φως ευρήματα απεικονίζοντας το θεό Πάνα και τις νύμφες, τα οποία σήμερα βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο στο Αργοστόλι.

ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΡΟΓΚΑΡΑΤΗΣ

Το Σπήλαιο της Δρογκαράτης βρίσκεται σε απόσταση 3 χλμ από τη Σάμη, στην περιοχή των Χαλιωτάτων στην Κεφαλονιά.

Η είσοδός του είναι σε υψόμετρο 120 μέτρων και το βάθος του φθάνει τα 95 μέτρα, ενώ η θερμοκρασία του είναι 18ο κελσίου. Έχει εξερευνηθεί απο την Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία.

Θεωρείται από τα καταλληλότερα σπήλαια στην Ελλάδα για σπηλαιοθεραπεία. Η αίθουσά του είναι πολύ μεγάλων διαστάσεων (65 x 45 και ύψος 20 μέτρα περίπου) και διαθέτει εξαίρετη ακουστική. Για το λόγο αυτόν, έχουν πραγματοποιηθεί εδώ σημαντικές συναυλίες, όπως της Μ. Φαραντούρη και της υψίφωνου Εφ. Καράγιαννη.