Η περιοχή της Σάμης

Η Σάμη είνια μια μικρή πόλη με περίπου 1000 κατοίκους, που ζωντανεύει το καλοκαίρι όταν ο πληθυσμός της τριπλασιάζεται. Η τοποθεσία της είναι μοναδική, καθώς αγκαλιάζεται από τον όμορφο κόλπο της Σάμης και τα καταπράσινα βουνά της περιοχής.

 

Στη Σάμη θα βρείτε αρκετά καταστήματα για τα καθημερινά σας ψώνια, καθώς και ταχυδρομείο, ΑΤΜ, φαρμακείο και Κέντρο Υγείας.

Στον παραλιακό δρόμο θα βρέιτε ταβέρνες, εστιατόρια και καφετέριες. Υπάρχουν επίσης επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων και τουριστικά γραφεία που οργανώνουν έκδρομές.

Magnify Image

Η παραλία, με άμμο και χαλίκι, είναι κατάλληλη για μπάνιο για μικρούς και μεγάλους. Σε όσους θέλουν να επισκεφτούν άλλες κοντινές παραλίες συνιστούμε την πανέμορφη Αντίσαμο, την Αγία Παρασκευή και λίγο πιο μακριά (15 χμ.) τον διάσημο Μύρτο. Όποιος θέλει να αποφύγει την πολυκοσμία θα βρεί μικρές κρυμμένες παραλίες από τον Καραβόμυλο μέχρι την Αγία Ευφημία.

Αξίζει να επισκεφτείτε την υπόγεια λίμνη της Μελισσάνης στον Καραβόμυλο και το σπήλιο της Δρογκαράτης, 3 χμ. από τη Σάμη.

Η ευρύτερη περιοχή της Σάμης προσφέρεται για πεζοπορία. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να κάνετε ιππασία και στην Αγία Ευφημία μπορείτε να κάνετε κατάδυση ή να νοικιάζετε βάρκα.

 

Magnify Image

ΛΙΜΝΗ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗΣ

Η Μελισσάνη, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Κεφαλονιάς, είναι μια υπόγεια λίμνη στον Καραβόμυλο. Επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια βόλτα με βάρκα στο σπήλαιο και να θαυμάζουν στα νερά το παιχνίδι χρωμάτων του ηλίου που περνάει επειδή ένα μέρος της οροφής έχει καταρρεύσει.

Στην αρχαιότητα η Μελισσάνη ήταν τόπος λατρείας του θεού Πάνα. Σύμφωνα με την παράδοση πήρε το όνομά της από την νύμφη Μελισσάνθης η οποία αυτοκτόνησε στη λίμνη επειδή ο Πάνας δεν ανταποκρίθηκε στον έρωτά της.

Ανασκαφές που έγιναν το 1963 έφεραν στο φως ευρήματα απεικονίζοντας το θεό Πάνα και τις νύμφες, τα οποία σήμερα βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο στο Αργοστόλι.

 

Magnify Image

ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΡΟΓΚΑΡΑΤΗΣ

Το εντυπωσιακό σπήλαιο της Δρογκαράτης βρίσκεται 3 χμ. από τη Σάμη. Χιλιάδες χρόνια χρειάστηκαν για να δώσουν τη μορφή που έχει σήμερα το σπήλαιο. Ένας διάδρομος μήκους 44 μ. ανάμεσα από σταλακτίτες και σταλαγμίτες οδηγεί σε μια μεγάλη αίθουσα που φημήζεται για την εξαιρετική ακουστική της.


ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS:

www.kephalonia.com

www.donkeytrekkingkefalonia.com

www.aquatic.gr

www.kefaloniatravel.com

www.yellowboats-kefalonia.gr

www.seakayakingkefalonia-greece.com

www.samistar.com

www.avgerinos-travelexperience.com